Esquerra Republicana demana a l'independentisme "acumular vots" per aconseguir per primer cop una victòria a Catalunya en unes eleccions generals i guanyar als "carcellers". En el penúltim dia de campanya i des de Girona, el vicepresident del Govern i president adjunt del partit, Pere Aragonès, ha defensat que ERC és l'únic partit que està en condicions de disputar la victòria als socialistes. "O ERC o PSOE", ha avisat.

Per aquest motiu, ha apel·lat al vot útil i ha demanat el vot de tots els independentistes per "acumular" forces en el seu partit i "fer possible una victòria independentista" per primera vegada en la història. "Anem a fer que Catalunya mani i guanyi les eleccions del 28 d’abril. Això només és possible amb ERC", ha afegit, tot demanat no refiar-se de les enquestes ni donar res per guanyat, malgrat els bons auguris.

Rufián demana "callar boques"

En el mateix sentit s'ha expressat el número dos de la candidatura, Gabriel Rufián, que ha preguntat als assistents si pensen donar la raó als socialistes Pedro Sánchez i Meritxell Batet quan diuen que els catalans no volen la independència. "Els hi donarem la raó? Fem que ERC guanyi les eleccions als carcellers de Junqueras. Callem boques", ha clamat Rufián. 

En un míting molt animat, Rufián ha cridat a guanyar als "carcellers de Junqueras" i ha retret als socialistes que no hagin fet res per alliberar els presos. En aquest punt, els hi ha llençat un missatge directe: "Dormiu bé?, teniu la consciència tranquil·la després de no moure un dit per l’alliberament dels presos?, els ha preguntat Rufián, que ha defensat que si tenen "moral" la resposta hauria de ser que no. 

Record per Dolors Bassa

Per altra banda, Montse Bassa, candidata al Congrés a la demarcació de Girona i germana de Dolors Bassa, s'ha emportat el moment emotiu del míting i ha estat fortament ovacionada. Bassa ha explicat que ha decidit anar al Congrés perquè no n'hi ha prou amb fer activisme i desfogar-se" sinó que cal "fer un pas més per trobar una solució". "Hem d'anar a Madrid a lluitar contra la repressió", ha defensat en aquest sentit, afegint qure també vol treballar per la independència.

Finalment, Mirella Cortés, candidata al Senat com a substituta de Raül Romeva, ha aprofitat l'acte per reclamar el vot per aquesta cambra territorial i acabar amb la majoria absolutíssima que fins ara tenia el PP. Amb aquest míting, ERC ha tancat la campanya a les comarques gironines i, aquest divendres, tancarà la nacional en un acte a les set de la tarda a Badalona que comptarà amb les intervencions d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Marta Rovira.