El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha titllat d'"antinatural" que l'alcaldessa en funcions de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, pugui revalidar el càrrec amb els vots de regidors de Barcelona pel Canvi-C de Manuel Valls. En una entrevista de RNE aquest dilluns al matí, Rufián ha apel·lat al passat d'activista de Colau i ha qüestionat que "accepti els vots d'un tipus que va desnonar 10.000 persones al seu país", en referència a les deportacions d'immigrants que va efectuar el govern francès quan Valls era ministre d'Interior.

El republicà ha recordat que ERC i Ernest Maragall van ser la primera força a les eleccions a Barcelona i ha lamentat que "sembla que Ada Colau hagi guanyat" i que els republicans vulguin "usurpar el seu tron de ferro". "La normalitat seria configurar un govern d'esquerres que sumi 20 regidors i la resta és antinatura", ha dit Rufián, que ha apostat per un executiu que sumi ERC i BComú.

Crida a Pedro Sánchez

D'altra banda, Rufián ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que recuperi el diàleg amb la Generalitat. El diputat català ha reivindicat els espais de diàleg i ha demanat que s'hi sumin "totes les sensibilitats polítiques", també Cs i PP.

Pel que fa a la investidura del proper president espanyol, el diputat diu que "ERC ha guanyat de forma inequívoca les eleccions" i que, per tant, el PSOE ha de negociar-hi. "Ho estem demanant des de fa mesos", ha afirmat. En aquest sentit, Rufián ha rebutjat que es convoquin nous comicis en no aconseguir-se els vots suficients perquè considera que podria beneficiar l'extrema dreta. "Cap demòcrata vol que el feixisme tingui oportunitats de guanyar", ha dit.