Les xarxes socials han esdevingut una de les eines més importants i trascendents per a la política. Sigui quina sigui la seva ideologia, gairebé la totalitat dels polítics d'avui en dia interaccionen diàriament amb les xarxes ja sigui per comentar l'actualitat, debatre amb altres usuaris o pressionar els contrincants.

Però us heu preguntat mai quins són els diputats al Congrés més influents a la xarxa, i en especial a Twitter? Quins tenen més seguidors? O quins podrien esdevenir els més mediàtics en base al creixement que tenen? El consultor en xarxes socials de l'actual govern de les Illes Balears, David Álvarez, ha publicat un seguit de captures al Twitter on respon aquestes preguntes.

D'aquesta forma hem pogut saber que el diputat amb més repercussió d'aquest mes de juliol a Twitter en base a la quantitat de 'likes' i retuits que ha tingut ha sigut el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, qui encapçala la classificació amb un total de 418.000 interaccions. No s'ha quedat gaire lluny del republicà el líder de Vox, Santiago Abascal, que és segon amb un total de 344.000 interaccions. Completen el top 5 Jon Iñarritu (EH Bildu), Jaume Alonso-Cuevillas (JxCat) i Iván Espinosa de los Monteros (Vox).

Pel que fa als diputats amb més seguidors, la classificació canvia sensiblement, i és que el líder en aquest cas és el líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, que encapçala la llista amb més de dos milions de seguidors, més del doble que els seus perseguidors, que són el líder de Cs, Albert Rivera, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder d'IU, Alberto Garzón. Tots tres sumen poc més d'un milió de seguidors cadascun.

Completen la llista dels deu primers el republicans Gabriel Rufián i Oriol Junqueras, amb 600.000 i 500.000 seguidors respectivament, la portaveu de Cs, Inés Arrimadas, el ministre de Ciència, Pedro Duque, el secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, i el socialista José Antonio Rodríguez Sala.

Pel que fa als diputats amb més creixement durant el mes de juliol, lidera el rànquing el president Sánchez, qui ha sumat 10.000 seguidors. El segueixen la número dos de Podemos, Irene Montero, Espinosa de los Monteros (Vox), Pablo Iglesias i el portaveu del PNB, Aitor Esteban.

Pel que fa a les publicacions més retuitejades destaca Pablo Iglesias, que aconsegueix col·locar dos dels seus tuits entre els més compartits per la xarxa. Rufián segueix el líder d'Unidas Podemos amb tres tuits entre els deu més compartits. Garzón, Abascal i Iñarritu completen la llista.