La directora del digital Público, Ana Pardo de Vera, ha explicat al seu compte de Twitter com va ser utilitzat el seu nom en les negociacions entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias per designar el nou president de RTVE. Pardo de Vera havia acceptat el càrrec a proposta de Iglesias, que li va advertir que el seu nomenament seria provisional fins que s'establís un sistema més transparent i meritocràtic.

Tanmateix, Pardo de Vera no era l'única carta sobre la taula. Pedro Sánchez havia proposat al veterà periodista Arsenio Escolar, que va ser rebutjat pel líder de Podemos en una llarga i tortuosa negociació a distància, doncs Sánchez era trobava a Brussel·les, assistint al Consell Europeu, i havia encarregat l'assumpte al seu estrateg de capçalera, Iván Redondo, el director del gabinet de la Presidència.

Iglesias va fer valer l'acord assolit amb Sánchez: que la proposta del president sortiria de Podemos, com el mateix Iglesias ha explicat a Antena 3. Iglesias va canviar llavors de carta i proposà Andrés Gil, cap de Política del digital eldiario.es. Sánchez hi va estar d'acord.

Qui ara no està d'acord és el PNB, els vots del qual són necessaris per tirar endavant el nomenament al Congrés.

La directora de Público ha explicat en un fil de piulades com va ser el procés des que li van proposar el càrrec fins que va saber que no seria presidenta de RTVE. Al fil aprofita per passar comptes amb altres mitjans, que no anomena, i amb algunes de les persones involucrades en la negociació:

El cas de Màxim Huerta, el ministre que va haver de dimitir per un frau a Hisenda resolt fa deu anys i pels seus vells tuits, ha creat escola. Andrés Gil va esborrar 13.885 tuits del seu compte el passat 22 de juny, quan el procés de selecció de president de RTVE ja estava en marxa, segons dades de SocialBlade que ha avançat El Independiente. Pardo de Vera en va eliminar 21.388 entre aquests mateixos dijous i divendres. No fos cas.

RTVE és una de les empreses públiques de mitjans més grans d'Europa: mil milions d'euros de pressupost, 6.400 treballadors, set canals de tv, entre ells l'internacional; cinc emissores de ràdio i una web amb milers d'hores de continguts del seu arxiu.