El vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart “estan pagant un preu polític per l’èxit de l’1 d’octubre”. Així ho ha assegurat la secretària general d’ERC, Marta Rovira, després de la interlocutòria del Tribunal Suprem que els ha deixat en presó cautelar sense fiança. La líder accidental dels republicans ha denunciat un “intent encobert d’il·legalització” de la seva candidatura. “Avui Oriol Junqueras és a la presó perquè li tenen por”, ha denunciat. “Avui és a la presó perquè saben que és el millor candidat per aturar els preus a Arrimadas i a aquest govern imposat”. Ha lamentat que les candidatures no concorren a les eleccions en igualtat de condicions.

En aquest sentit, Marta Rovira ha denunciat que en la interlocutòria no hi ha arguments jurídics, sinó polítics. “Avui és a la presó perquè saben que ERC és la garantia de República”, ha insistit. Ha subratllat que amb aquesta decisió es vulneren diferents drets, com el dret a “participar en una campanya electoral i defensar un projecte polític”, que posa en dubte l’igualtat de condicions, o el dret dels electors a conèixer aquest projecte polític. “Junqueras no podrà defensar les seves idees”, ha assenyalat.

“Aquesta interlocutòria té un impacte directe en la campanya electoral”, ha advertit la secretària general d’Esquerra, que ha avançat que els serveis jurídics del partit estan treballant per arribar fins on faci falta per la via d’urgència. Els republicans també estudien la possibilitat de demanar a organismes internacionals d’observació de processos electorals que revisin les eleccions del 21-D. Els explicaran que tenen el cap de llista empresonat, però també candidats “advertits i coaccionats”. Segons ha dit, estem en un “escenari de clara intencionalitat i intimidació”,

Marta Rovira, que no s’ha volgut referir a l’enquesta del CIS, s’ha mostrat convençuda que guanyaran les eleccions. El primer que faran, ha dit, és lluitar per l’alliberament dels presos polítics i el restabliment de les institucions catalanes. “Aturarem l’article 155 i començarem a construir República”, ha promès.

“L’Oriol Junqueras, el Joaquim Forn, el Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart estan pagant un preu polític per l’èxit de l’1 d’octubre”, ha sostingut la número dos d’ERC. “Aquesta interlocutòria ens confirma la victòria esclatant de l’1-O”.