Després de la nova crisi entre JxCat i ERC pel pacte a la Diputació de Barcelona, l'independentisme necessita "una reflexió profunda i prendre decisions". Així ho ha defensat aquest divendres el president a l'exili, Carles Puigdemont, i ho ha subscrit la secretària general d'ERC, Marta Rovira

En un missatge a les xarxes socials, retuitejant a Puigdemont, la líder republicana ha afirmat que "només avançarem quan hi hagi un acord estratègic i molt de respecte i complicitat". "Som-hi", "seguim", afegeix en aquest sentit. 

En el missatge, Rovira també cita una de les frases atribuïdes a Benjamin Franklin, pronunciada just després de signar la declaració d'independència dels Estats Units de 1776, i en la que feia una defensa a la unitat. Segons els experts, l'afirmació significava que la unitat era essencial per aconseguir la victòria en la Guerra de la Revolució i que, sense aquesta victòria, la declaració no tindria sentit. 

Puigdemont també assegurava en el seu missatge que "alguns tenen el que volien i buscaven de fa temps. Els seus estrategs i aliats mediàtics són persistents en la confrontació no pas amb l'Estat repressor sinó entre nosaltres". "S'equivoquen", afegia.