La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha alertat que la falta d'entesa entre els partits sobiranistes "està aconseguint empetitir l'espai" de l'independentisme. L'única manera de canviar de rumb", considera Rovira, és "superar les tensions entre nosaltres". 

En una entrevista al programa Preguntes Freqüents de TV3 feta a Ginebra, Rovira va alertar que "per aconseguir ser més, ens hem d'entendre". "L'independentisme a dia d’avui aconsegueix empetitir l’espai amb la lluita de posicions individuals de cada organització. I no només política, sinó també social", va sentenciar la secretària d'ERC.  

Rovira es va mostrar contundent sobre com eixamplar la base: "De l'1-O n'extraiem moltes lliçons i aprenentatges. Després d'aquell dia hem de ser més perquè topem amb un Estat que no és democràtic", va constatar en l'entrevista. El problema actual rau, va apuntar, en la manca de lideratge conjunt. "No tenim un acord estratègic. Cap a on va l'independentisme? Són les qüestions que tenim pendents en aquest moment. No ens estem entenent prou bé", va assegurar.

El que no pot ser, segons Rovira, és que des del referèndum les cúpules dels partits "defensin la seva posició política com si estiguéssim en una campanya permanent".

Per aconseguir aquesta unitat, Rovira proposa focalitzar els esforços en treballar pel consens. Davant la sentència del judici de l'1-O, avisa que cal tenir una reacció política unitària perquè, si no, "l'agenda de l'independentisme no guanyarà".