La secretària general d'ERC, Marta Rovira, actualment exiliada a Ginebra, ha tornat a trencar el silenci per denunciar la "provocació" que considera que suposa que el 21 de desembre se celebri un Consell de Ministres a Barcelona. Rovira ho veu així per la situació dels presos i exiliats i demana una resposta "massiva, política i cívica".

En un fil de Twitter, Rovira recorda que el passat 21-D hi va haver unes eleccions "imposades" i "més intervingudes que mai" amb candidats a la presó i a l'exili. A més, recorda les impossibilitats que hi van haver després per investir el president Carles Puigdemont i també Jordi Sànchez i Jordi Turull, i els nous empresonaments i exilis.

Per tot això, considera que "celebrar un Consell de Ministres a pocs metres del Parlament, amenaçant constantment amb un 155 selectiu i en les circumstàncies que he descrit, s’entén com una provocació política". En aquest sentit proposa que la resposta, a aquesta "provocació" i les que vindran, sigui per la via catalana "massiva, política i cívica"

"El nostre missatge ha de ser clar: solució política i no penal; llibertat presos polítics i respecte als drets civils i polítics; i respecte absolut a la democràcia, als mandats democràtics, i especialment, al dret a l’autodeterminació", afegeix.