Esquerra Republicana ha celebrat un acte amb motiu de l'any d'exili de Marta Rovira a Suïssa i l'empresonament de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull.

Des de la seu del partit han connectat amb videoconferència amb Rovira, secretària general d'ERC, a Ginebra, des d'on ha expressat que un any després continua "dempeus" i "ferma".

"Avui hi puc ser malgrat la distància", ha dit, i ha afegit que continuen "de la mateix manera, intentant exercir els nostres drets malgrat la repressió".

Rovira també ha traslladat al partit "el deure de construir un espai radicalment democràtic, on tothom pugui exercir els seus drets polítics". És d'aquesta manera, ha dit, com el republicanisme concep l'espai polític: "En llibertat i en igualtat de condicions".

La secretària d'ERC ha afirmat que el projecte polític de la construcció de la República és “vigent” i ha assegurat que es pot defensar “sense cometre cap delicte”. En aquesta línia, ha defensat que “per sobre de tot” són “demòcrates” i ha garantit que això no ho perdran mai “malgrat la persecució política”.

D’altra banda, el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que “el que volen fer perdre als tribunals” ERC ho guanyarà “a les urnes”.