El futur de Pablo Iglesias interessa. Després de renunciar a seguir dins la política activa des d'Unidas-Podemos, el meló sobre on anirà a parar dona per múltiples escenaris: des de marxar a l'estranger fins a entrar en el món dels mitjans de comunicació. En els darrers dies, la proposta 'més especulada' era que fitxava per Mediapro de la mà del seu soci fundador, Jaume Roures.

Aquest ho ha descartat, ara per ara, però no li tanca la porta: "Si el Pablo em porta bons projectes audiovisuals, en parlaríem", en declaracions a Rac1. Roures es refereix a Iglesias pel nom tota l'estona, es coneixen des de fa anys i mantenen una bona amistat. A la vegada, també ha volgut treure ferro i ha citat l'entrevistador, en aquest cas Jordi Basté, per matisar que està disposat a escoltar qualsevol proposta interessant que pugui beneficiar la seva empresa.

El murmuri estès sobre l'adeu d'Iglesias de la política lligat a nous projectes com el món audiovisual, Roures l'atribueix a "un invent que no es pot separar de la campanya perquè era una manera de dir 'no voteu a aquest senyor' que se'n va". A més, també ha carregat contra l'opinió pública per no haver analitzat el paper dels mitjans de comunicació madrilenys: "La victòria d'Ayuso no es pot separar del recolzament d'aquests, formava part de les mentides que s'han tret, no només del Pablo".

Cal recordar que les filtracions però, sí responien a les intencions d'Iglesias, reconegudes fins i tot per antics companys de partit. L'exsecretari general de Podem a Catalunya, Xavier Domènech, va assegurar després de la dimissió de dimarts a la nit de l'exvicepresident espanyol, que "feia mesos que tenia clar que el seu cicle polític estava arribant al final". A més, no va descartar que Iglesias tingués "la idea d'anar-se'n durant un temps, per poder-se oxigenar, personal i políticament" i no va negar que ja s'esperava la seva renúncia.

El futur d'Iglesias

Tenint en compte que Roures el coneix, ha descartat que Iglesias "pugui deixar la política, per càrrecs sí, però la porta dins". I lloa que l'exlíder d'Unidas-Podemos "s'hagi llançat a la lluita de carrer per defensar les seves posicions polítiques" ja que "la majoria estarien al seu despatx i deixarien que la militància de barris anés a batre's". A la vegada, no se l'imagina "vivint a l'estranger".

En clau de partit, el fundador de Mediapro considera que els resultats de Podemos a les eleccions madrilenyes no han estat tan dolents, "han pujat i molts deien que no trauria ni representació".

I mirant el paper de la formació lila des de l'òptica independentista, Roures assegura que és important que aquest partit continuï tenint incidència a les urnes: "En comptes de disparar contra ells, hauríem d'assumir que és molt difícil defensar la línia política de Podemos a fora". I diposita més esperances en ells que en la resposta exterior: "Sempre parlem que Europa ens salvarà però el que necessitem són aliats a Espanya, no ens vindrà pas la Merkel o el Macron". Per això demana teixir aliances, per poder "fer realitat, algun dia, el somni que desitgen els catalans".