El propietari de Mediapro, Jaume Roures, ha acusat aquest dissabte el periodista de La Sexta Antonio Ferreras de ser el "prototip d'aquest discurs enganyós que fa veure que defensa les llibertats quan en realitat posa excuses per afavorir la repressió". Roures ha fet aquestes declaracions en una xerrada organitzada per l'ANC a Bilbao, on ha estat acompanyat del líder del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, Lluís Llach, i l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas.

Roures ha anat més enllà i ha atacat els mitjans de comunicació espanyols, dels quals ha dit que han donat forma a l'"a por ellos" contra Catalunya. "Aquesta és la força que té l'Estat, saben que si haguéssim d'enfrontar-nos als tribunals serien més dèbils", ha assegurat.

Per Roures, aquesta opinió pública existent contra el procés independentista s'ha cuinat més "en programes d'informació rosa que en debats". Per aquest motiu, l'empresari audiovisual ha acusat els mitjans d'alimentar aquest "a por ellos de l'Ebre cap a baix". En la seva opinió, "la caverna mediàtica" exerceix una pressió que, sumada a la desaparició del periodisme, ha acabat convertint-se en "una caça al dissident". En aquest grup de mitjans de comunicació, Roures ha situat també el diari El País i el canal de televisió La Sexta.

Sentència escrita

Pel que fa al judici, Roures ha afirmat que "la sentència està escrita" i que el que s'està veient al Tribunal Suprem, el judici al procés, és "una representació". "Ho vam veure amb Otegi, el van condemnar, el van portar a Estrasburg i després de la sentència li van dir, ja pot sortir, però s'havia passat gairebé sis anys a la presó", ha conclòs.