El productor audiovisual Jaume Roures ha anunciat un documental sobre els fets del 20 de setembre del 2017, quan agents de la Guàrdia Civil van irrompre a la Conselleria d’Economia i unes 40.000 persones van manifestar-se al centre de Barcelona en protesta per l’acció policial i van ser malmesos tres vehicles de la Guàrdia Civil. Aquells fets van disparar la persecució contra l’independentisme, raó per la qual encara són a presó Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Roures ha anunciat la preparació del documental a El Matí de Catalunya Ràdio, afegint que té la intenció de començar-lo citant totes aquelles persones i institucions que no han volgut donar la seva versió dels fets ni han facilitat la feina dels periodistes que l’han elaborat. En concret, Roures ha citat “Enric Millo, Soraya Sáenz de Santamaría, la Guàrdia Civil i el ministeri de l’Interior pel tema de les presons”.

Així mateix, el president de Mediapro ha recordat que se’ls han rebutjat les peticions d’anar a Estremera i altres presons per poder preguntar sobre aquells fets als presos polítics.

Les filmacions de l’1-O

Així mateix, Roures, sobre el tema de les imatges de l’1 d’octubre, s’ha preguntat com és que si bona part dels policies que van actuar a Catalunya l’1 d’octubre “portaven càmeres al casc”, no s’han vist les imatges que la mateixa policia hauria enregistrat. “Si la gent hagués agredit els policies aquestes imatges estarien passant-les cada dia i no s’han vist”, ha recordat Roures, donant a entendre que no hi ha filmacions de violència contra la policia.