La professora d'història medieval de la UB Rosa Lluch, filla de l’exministre del PSC assassinat per ETA Ernest Lluch, serà la cap de llista d'En Comú Podem (ECP) al Senat, segons han donat a conèixer aquest diumenge els comuns.

En un acte preelectoral de la candidatura En Comú Podem (ECP) realitzat en el Mercat de Sant Antoni de la capital catalana, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que Rosa Lluch serà la principal candidata de la seva formació al Senat i substituirà a Noèlia Vall.

La nova cap de llista dels comuns al Senat, Rosa Lluch, ha explicat que ella sempre s'ha sentit "còmoda" ideològicament amb l'espai que representa En Comú Podem, ja que està en contra de "la política de blocs" entre els partits, i també de les retallades i les polítiques d'austeritat pressupostària. Lluch ja va tancar simbòlicament la llista dels comuns per Barcelona al Congrés en les eleccions del 28-A.

"Reconec -ha explicat- que sento un cert vertigen en decidir ser candidata, però davant l'actual 'dialeg de sords' entre Catalunya i l'Estat, feia falta fer un pas endavant, perquè és imprescindible que hi hagi diàleg i que aquest s'ompli de contingut".

Segons Rosa Lluch, cal procurar que existeixi "un espai d'entesa entre la societat catalana i l'Estat" i s'ha mostrat disposada a propiciar dit espai "per sortir de l'actual carreró sense sortida".

“Construir ponts”

"Vull construir ponts en aquests moments de desacord", ha precisat la nova cap de llista dels comuns al Senat, qui també ha reivindicat una Cambra Alta amb capacitat de representar als diferents territoris de l'Estat.

L'alcaldessa de Barcelona ha elogiat "el pas endavant" donat per Rosa Lluch en acceptar encapçalar la llista dels comuns al Senat, i ha destacat d'ella "el seu generositat", però també ha assegurat que "encarna molt bé" la seva aposta pel diàleg i per superar la política de trinxeres i de blocs.