L’admiració de Rosa Díez —exlíder del partit extraparlamentari UPyD— cap a la Guàrdia Civil l’ha portat a fer el ridícul caient en una broma que fins i tot va ser desmentida ja fa anys pel propi cos policial militaritzat espanyol.

Aquest mateix diumenge, Díez publicava un tuit destacant una suposada portada de la revista Time amb la Guàrdia Civil com a tema principal de portada i el titular "The World’s most eficient policial force" i el text “La Guàrdia Civil és segons la revista TIME la millor policia del món”, i afegint: “Aquesta sí que és una bona imatge de la Marca Espanya!”

El cas és que aquesta portada, que mai va ser publicada per la revista Time, ja fa diversos anys que circula per internet, i curiosament, sempre pels volts del Dia dels Innocents. Així, es van poder veure missatges d’admiració pel fake els anys 2013 i 2015.

El millor de tot però, és que la mateixa Guàrdia Civil, en un tuit del Dia dels Innocents de l’any 2014 reconeixia que la portada no era més que una innocentada, un extrem que fa encara més gran el ridícul de Rosa Díez.

De fet, Díez, després de rebre desenes de crítiques, ha esborrat el tuit inicial i s'ha justificat assegurant que l'havia rebuda com a real i que, en tot cas, la relliscada no treu mèrit a la Guàrdia Civil.