El president del PSC, Àngel Ros, ha assegurat que abordaria la reedició d'un Tripartit d'esquerres per governar la Generalitat amb el partit que està construint l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau: "Evidentment s'hauria de contemplar i pot tenir tota la viabilitat del món".

En una entrevista d'Europa Press, el també alcalde de Lleida ha posat com a exemple el pacte assolit entre socialistes i BComú en l'Ajuntament de Barcelona, que considera que "funciona", i ha tret pit pels governs autonòmics tripartits que ha liderat el PSC, per la qual cosa ha incidit en la viabilitat d'una nova alternativa d'esquerres.

Sobre aquests executius que van formar amb ERC i ICV-EUiA, ha posat de relleu la seva gestió i els èxits aconseguits en infraestructures -concretament en educació, sanitat i obra pública- i ha lamentat que ara "sembla que els únics que se sentin orgullosos siguin els socialistes".

Reconeix que la irrupció del partit de Colau -al qual estan anomenats BComú, ICV, Podem i Equo- "tindrà una incidència electoral" al graner socialista, però afirma que la solidesa demostrada pel seu partit en les últimes eleccions no els fa témer l'emergència dels comuns en unes futurs comicis catalans.

A qui actualment no contempla en un eventual Tripartit és a ERC, que veu embarcat en un procés independentista que segons el seu parer distorsiona el mapa polític català, amb un Govern que creu que prescindeix de polítiques socials, econòmiques i culturals: "En aquests moments seria absolutament inviable" incloure'ls en un govern d'esquerres.