El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat aquest dilluns que no és incoherent haver participat en la consulta del 9 de novembre del 2014 -va votar en blanc- i defensar que jutgin el llavors conseller de la Presidència, Francesc Homs, per haver participat en la seva organització.

Després de ser preguntat en una entrevista de Catalunya Ràdio sobre si és incoherent que ell participés en el 9-N i que ara el PSC voti a favor del suplicatori del Tribunal Suprem (TS) per poder jutjar Homs -és aforat i el tribunal requereix l'aval del Congrés per fer-ho-, ha respost que "no". "El que és coherent és demanar que es compleixin les lleis" i al mateix temps reclamar que es deixi de judicialitzar la política, ha explicat Ros.

Segons la seva opinió, les lleis "s'han de poder canviar dins dels marcs que preveuen les mateixes lleis", i avalar el suplicatori que reclama el TS contra Homs respon a aquesta lògica. També ha recordat que el PSC sempre ha apostat pel diàleg, la negociació i el pacte entre l'Estat i la Generalitat, tot i que ha lamentat que en els últims anys no s'hagi produït.

Ros ha contraposat aquest estancament de les relacions al pacte de govern que han tancat el PNB i el PSE al País Basc: "Els bascos sempre han sabut negociar", ha dit.