L'exalcalde de Lleida Àngel Ros ha qualificat l'1-O de l'any passat com "un dia que no s'hauria d'haver produït mai". En declaracions a l'emissora Ua1 Lleida Ràdio, Ros ha assegurat que aquell dia va ser un error tant de la Generalitat com de l'Estat.

Per una banda, l'exalcalde socialista ha mantingut que "no s'hauria hagut de votar en un referèndum il·legal", però per altra banda també ha volgut criticar la resposta de l'Estat espanyol. "No s'hauria d'haver utilitzat la força fins als nivells de violència que es van veure aquell dia'', ha comentat. Preguntat sobre les polèmiques declaracions d'ara fa un any quan va assegurar que l'actuació de la policia espanyola havia sigut "proporcional", ara ha afirmat que ho va dir per "desconeixement". 

En declaracions a la mateixa emissora, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha confirmat que a Ros li faltava informació. "Li vaig dir que un altre dia truqués abans i que li explicaríem el que hi ha. Un cop conegués el que hi ha, aleshores podia decidir, però això de fer declaracions sobre la professionalitat de la policia espanyola quan el que hi havia a tot arreu era porres i violentar la gent, doncs això no era de rebut'', ha recordat.