L'alcalde de Lleida, Àngel Ros i el de Cornellà, Antonio Balmón, han dit que no cediran espais municipals per la celebració del referèndum previst per l'1 d'octubre. Els dos alcaldes socialistes ho han assegurant en declaracions a Catalunya Ràdio, on el de Cornellà ha ironitzat dient: "Referèndum? No sé de què em parla".

L'alcalde de Lleida ha declarat que els ajuntaments no poden fer res que no estigui contemplat per la llei, i ha assegurat que els consistoris socialistes compliran amb aquesta premissa: "De lleis n'hi ha moltes, però de legalitat, només una".

Per la seva banda, Antonio Balmón ha afirmat que ell, com a ciutadà, només se sent interpel·lat per anar a votar quan rep la targeta censal. També ha afegit que Espanya ha de donar una resolució a la situació catalana i que confia que aviat podran celebrar-se unes eleccions autonòmiques, que canviaran el panorama polític actual. 

Encara en la mateixa tònica de resolucions i pactes, Ros ha volgut recordar que els països que han fet referèndums han passat per llargues negociacions: "Sovint posem com a exemple Escòcia o el Quebec i en aquests casos van ser molts anys de negociació".