Raül Romeva, empresonat al centre penitenciari madrileny d'Estremera des del 23 de març, ha estat traslladat del mòdul 3 al 7, segons ha sabut El Nacional de fonts properes al conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència cessat pel 155.

El moviment és significatiu perquè Romeva ocuparà una cel·la situada entre les del vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Interior, Joaquim Forn, que estan internats des de fa sis mesos al citat centre penitenciari. 

A Estremera també estan empresonats el conseller de Presidència, Jordi Turull, que ocupa una cel·la del mòdul 4, i el de Territori, Josep Rull, al mòdul 3 -on fins ara hi era Romeva-.

Alcalá-Meco i Soto del Real

Per la seva part, la consellera de Benestar Social, Dolors Bassa, i l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ocupen sengles cel·les al mòdul B2 de la presó d'Alcalá-Meco.

La nòmina de presos polítics catalans es completa amb l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, internats als mòduls 8 i 4, respectivament, del penal de Soto del Real des del 16 d'octubre.

Acusació de rebel·lió

Junqueras i Forn estan empresonats sota l'acusació de rebel·lió en relació amb la declaració d'independència des del 2 de novembre passat. Romeva, Turull, Rull i Bassa també van entrar en presó aquell dia, juntament amb Meritxell Borràs (Governació) i Carles Mundó (Justícia), així com Forcadell -que va quedar en llibertat l'endemà-.

El 4 de novembre, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va deixar lliures 6 dels 8 consellers empresonats -tots , llevat de Junqueras i Forn-, i hi va mantenir Sànchez i Cuixart. El 23 de març va dictar el reingrés de Romeva, Turull, Rull i Bassa, a més de Forcadell.