La televisió britànica Sky News ha emès avui una entrevista al conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, en la qual ha explicat la determinació del Govern per celebrar un referèndum sobre la independència.

Entrevistat pel conegut presentador del programa All Out Politics, Adam Boulton, el conseller ha dit que “si el ‘sí’ guanya el referèndum, Catalunya serà un Estat independent” i ha afegit que “a Catalunya el 80% de la població voldria resoldre el problema polític democràticament, amb un referèndum”.

També ha dit que “el problema que tenim és que les institucions espanyoles simplement ataquen la nostra democràtica i pacífica voluntat política”. En aquest punt ha detallat que “rebem atacs a través de la judicialització de la política i això és inacceptable”. “Davant d’una situació política complexa la millor manera de resoldre-la és amb democràcia”, ha opinat.

En la mateixa entrevista també ha manifestat que “admiro la democràcia del Regne Unit perquè ha permès als escocesos debatre sobre el seu futur polític. No és el cas de l’Estat espanyol”.