El conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha obert avui la porta a modificar els passos acordats en el procés sobiranista per incloure el referèndum unilateral d’independència (RUI), ja que considera que els fulls de ruta són "directrius" però no "veritats inqüestionables". En qualsevol cas, Romeva ha afirmat que tot canvi que es plantegi ha de ser avalat per una majoria parlamentària.

"Els fulls de ruta, òbviament, són guies, són directrius, són d'alguna manera mapes, no són veritats inqüestionables. A més, l'experiència ens demostra que aquests tipus de guiatge, davant la complexitat actual, es poden anar adaptant a les circumstàncies", ha afirmat el conseller.

Romeva ha reivindicat com a única sortida la constitució d'una república en constatar que no hi ha canvis a Espanya, i en el 80è aniversari de l'aixecament militar ha assenyalat: "No ens enganyem. Les estructures de l'Estat avui estan controlades, i ho estem vivint diàriament també en relació a la qüestió democràtica i legítima del procés a Catalunya, per aquells que van guanyar la guerra. I això és un drama".