El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha manifestat en una entrevista al canal informatiu France24, que el Govern ho té tot a punt per al referèndum de l'1 d'Octubre. "Ho tenim tot a punt; tenim el cens i també les urnes; tot el que cal", ha indicat. Ha afegit que també s'ha aprovat la llei i el decret necessaris per tirar endavant la consulta, i que la Generalitat ja ha organitzat abans processos electorals. "Estem segurs que la gent respondrà", ha dit.

Romeva ha assegurat que el referèdum és completament legal, i que la Constitució "no prohibeix" la celebració de l'1-O, sinó que el govern espanyol ho fa a través d'una "interpretació política" del text constitucional. "No és un problema de legalitat, sinó polític", ha argumentat. El conseller ha remarcat que el Govern i els partits independentistes han demanat "una vintena de vegades" a l'Estat un referèndum acordat, però això no ha estat acceptat.

El periodista que presentava l'informatiu ha preguntat si Catalunya es vol independitzar per no haver de pagar "les regions pobres" d'Espanya, i Romeva ho ha negat de forma taxativa. "La independència té a veure amb els problemes d'incardinació política, de la cultura, o amb la política d'inversions, respon a múltiples raons", ha afegit. També ha assenyalat que Catalunya vol restar dins la UE, perquè forma part d'Europa.