Explicar el procés a congressistes del país. Aquest és l'objectiu del viatge de tres dies del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, als Estats Units, on ja s'ha reunit aquesta matinada amb representants demòcrates i republicans de la subcomissió d'Afers europeus.

Avui s'ha reunit a Nova York, juntament amb el secretari d'Immigració del Govern, Oriol Amorós, per explicar com Catalunya ha abordat el tema de la immigració en els darrers anys i per exposar com el model català servirà per acollir refugiats per posicionar Catalunya al capdavant d'aquesta qüestió. 

Romeva també ha aprofitat la seva estada al país nord-americà per visitar la Delegació del Govern de Catalunya als Estats Units, Canadà i Mèxic. De fet, el propi conseller ha penjat una imatge de la trobada a les xarxes socials.

Abans de marxar, Romeva farà una altra conferència a la Universitat de Nova York i també farà diferents entrevistes a mitjans nord-americans com la CNN, el Washington Post i Politico. En aquest primer ja hi ha parlat en una entrevista que dura uns vuit minuts.

Al setembre, el secretari d'Exteriors, Roger Albinyana, ja es va reunir amb el republicà i president de la subcomissió, Dana Rohrabacher, que va dir que "no veig cap raó per la qual els catalans no puguin decidir si volen ser part d'Espanya o no".