El conseller d’Afer Exteriors i Relacions Institucionals, Raül Romeva, s’ha reunit aquesta tarda amb l’assessor del Departament de Seguretat Nacional dels EUA Haris Tarin per intercanviar experiències entre Catalunya i els Estats Units sobre prevenció de la radicalització i la lluita contra els extremismes violents.

Tarin, que es troba a Barcelona convidat pel cònsol dels EUA, Marcos Mandojana, és l’assessor principal de l’Oficina de Llibertats i Drets Civils del Departament de Seguretat Nacional del Govern estatunidenc i un dels artífex dels programes de la Casa Blanca en aquest àmbit. Ha treballat especialment en l’àmbit local, amb projecte a ciutats com Boston, Los Angeles i Minneapolis-Saint Paul.

A la trobada entre Romeva i Tarin, han participat també representants dels departaments de Justícia, Interior, Ensenyament, Treball, Afers Socials, Vicepresidència i Afers Religiosos.

Durant la seva estada a Barcelona, Haris Tarin ha celebrat també una trobada amb l’IEMed per abodar estratègies per contrarestar els extremismes violents. 

Hans Tarin és un exdiplomàtic nord-americà d’origen afganès. Abans de ser nomenat Assessor Principal de l'Oficina de Drets Civils va ser director del Consell Musulmà d’Afers Públics dels EUA.

L’Oficina de Llibertats i Drets Civils del Departament de Seguretat Nacional del Govern dels EUA té per objectiu garantir el respecte als drets i llibertats, la justícia i la igualtat dels ciutadans davant la llei.