El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha participat aquest dimecres en el seu primer acte públic de campanya després que dilluns abandonés la presó d'Estremera. Davant les 700 persones que han omplert el míting d'Esquerra, ha recordat els 'Jordis', els consellers que continuen empresonats i especialment el cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras.

Per Rovema, el líder republicà "és injustament empresonat perquè tenen por que el relat de la República arribi", i ha assegurat que els arguments del Tribunal Suprem per mantenir-lo tancat són "immorals, indignants i mentida". Al mateix temps, Romeva ha traslladat als seguidors republicans un missatge del vicepresident, i ha assegurat que li ha demanat "guanyar el país, la República i la dignitat".

Alguns minuts abans, el diputat al Congrés Joan Tardà ha fet una crida a "convèncer" els "compatriotes que no són independentistes" dels beneficis de la República —amb referències implícites a Catalunya en Comú Podem—, mentre ha apuntat que, per assolir la independència, "caldrà desobeir quan calgui, en les millors condicions".