"Sense cap dubte, Catalunya serà independent", així de contundent es mostra el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en una entrevista al diari francès La Tribune. En l'entrevista, Romeva, que es ratifica com a conseller d'Exteriors tot i la suspensió, explica la judicialització del procés a través del Tribunal Constitucional i critica que s'estigui fent quan "el procés té el suport democràtic de milions de persones al carrer i a les urnes". 

Preguntat per l'ajustat resultat del 27-S, Romeva reconeix que "el nostre mandat no és la independència, sinó preparar-nos per la independència". Per això, explica que el Govern està creant les institucions necessàries per a la creació d'un Estat que Catalunya encara no té. "Estem preparant una legislació per construir una nova legalitat i que no hi hagi llimbs legals", al que afegeix que això "és una garantia que volem donar als catalans, als inversors i a Europa".

Romeva explica el procés català i el diferencia de l'escocès detallant que allà només un partit (l'SNP) aposta per la independència, mentre que a Catalunya són diversos partits els que hi donen suport. Romeves explica que el suport a la independència ha anat creixent perquè altres partits, com CDC, s'han anat sumant al procés i ara reuneix "homes i dones de totes les opinions, des de l'extrema esquerra a la dreta liberal a través de l'ecosocialisme, la socialdemocràcia, el conservadorisme i el centrisme". 

El conseller ha sigut entrevistat durant el seu viatge d'aquest dimecres a París on ha explicat el full de ruta del Govern a diversos representants polítics, alts funcionaris i periodistes francesos. Entre els contactes que ha tingut Romeva hi ha un grup de diputats del partit socialista, el partit Radical de Gauche, dels verds i dels Républicains vinculats a la Comissió d’Exteriors de l’Assemblea Nacional, o amb polítics i alts funcionaris a l’Institut de Relations Internationales et Stratégiques (IRIS).