La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha demanat aquest dijous de reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en lloc de mantenir una trobada amb el president de la Generalitat, Quim Torra: "Deixi de blanquejar-lo, està inhabilitat i condemnat".

En declaracions als mitjans després de visitar la Fundació Oncolliga, ha insistit que Sánchez ha de cancel·lar la reunió amb Torra prevista el 6 de febrer i ha explicat que ha demanat al president del govern espanyol una reunió: "Si té temps de reunir-se amb un inhabilitat també tindrà temps de reunir-se amb mi".

"El que ha de fer el senyor Sánchez és reunir-se amb Cs, amb el primer partit del Parlament i els guanyadors de les eleccions de 2017. Amb aquells que representem tantíssims catalans que hi són cansats dels abusos del nacionalisme", ha afirmat.

Roldán ha tornat a exigir a Torra que "se'n vagi a casa seva" i deixi un càrrec que, segons ella, no li correspon en haver perdut l'acta de diputat, i ha reiterat que Cs emprendrà mesurades legals perquè deixi de ser president.

Sobre la possibilitat que Cs es presenti a les eleccions catalanes en una coalició amb el PP, ha considerat que parlar d'això és "avançar moltes pantalles" perquè encara no s'han convocat eleccions i ha argumentat que Torra tampoc no ho pot fer si està inhabilitat.

A més, ha erigit Cs com el "referent del constitucionalisme a Catalunya" i ha defensat que el partit taronja sempre té la mà estesa per arribar a acords amb els partits constitucionalistes.