Després de la marxa d'Inés Arrimadas, Ciutadans busca nou líder. Per aquest motiu, el partit ha obert un procés de primàries per elegir el proper candidat a la presidència de la Generalitat. La principal candidata, l'oficialista, és Lorena Roldán, l'actual portaveu del partit al Parlament, que ja ha presentat la candidatura. De fet, en la presentació del procés de primàries, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va dir que Roldán seria "una gran candidata".

De moment, cap altre membre del partit s'ha postulat. El diputat Ignacio Martín Blanco, que sonava com a possible candidat alternatiu, es va descartar "rotundament" aquest dimarts i va assegurar que se sentia molt còmode amb el seu rol dins el partit. Tampoc Carlos Carrizosa es presenta.

En un missatge a les xarxes socials, Roldán ha anunciat el pas i ha assegurat que és un "repte" i una "responsabilitat" que assumeix amb "molta il·lusió". "Em deixaré la pell perquè seguim essent la veu del constitucionalisme i entre tots recuperar la convivència a Catalunya", ha afirmat en aquest sentit.

Cs ja va començar a promocionar-la després del salt d'Arrimadas a la política estatal, atorgant-li més presència als mitjans i als debats parlamentaris. Per això, després de les eleccions espanyoles es va conformar un nou tàndem al capdavant del partit a Catalunya format per ella mateixa i Carlos Carrizosa, que va assumir la presidència del grup parlamentari. De fet, Roldán ha estat l'última encarregada d'interrogar el president de la Generalitat, Quim Torra, a les sessions de control del Parlament. La diputada tarragonina és també la portaveu del partit taronja al Senat.