La número 2 del Partit Popular de Catalunya (PPC) per Barcelona al 14-F, l'exdiputada de Cs Lorena Roldán, assegura que se sent "còmoda" al seu nou partit perquè el PP de Catalunya "no ha tingut mai cap cas de corrupció". Roldán n'ha parlat poc després de saber-se que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha confessat a la fiscalia anticorrupció que el partit tenia una caixa B i que Rajoy la coneixia. Roldán ha evitat posicionar-se sobre el cas que esquitxa la formació a nivell estatal i assegura que en aquest cas serà la justícia la que s'haurà de pronunciar.

La número dos dels populars, de fet, ha irromput per primer cop en campanya aquest dimecres per carregar contra la "incompetència" de socialistes i independentistes per governar, amb les obres de l'L9 com a exemple. Segons Roldán, el retard en les obres del metro és "una vergonya" i la gestió de l'obra un "nyap" pels alts sobrecostos que acumula. Actualment són ja de prop de 5.000 milions d'euros i l'obra en podria acabar costant 16.000 milions d'euros. A més, destaca la candidata popular, en el millor dels escenaris l'L9 estaria acabada el 2029.

"Això és la gestió de la Generalitat, un pou sense fons", ha etzibat. Les critiques, diu, van dirigides tant als partits independentistes com al PSC. "Van tenir l'oportunitat en dues legislatures i no han fet res", ha dit Roldán per recordar els governs de Pasqual Maragall i José Montilla al capdavant de l'executiu. La número 2 d'Alejandro Fernández assegura que el PP de Catalunya és l'única "garantia" de bona gestió, concòrdia i convivència per posar fi a una "etapa nefasta" i encetar un període, diu, de "prosperitat".

Les receptes dels populars passen fonamentalment per una priorització de recursos que no vagin "orientats al procés". "No pot ser que el procés s'hagi empassat l'esforç fiscal dels catalans. De Pujol a Torra això ha estat paralitzat", ha dit en referència a l'L9. Entretant, assegura la candidata popular, "s'han obert ambaixades, la 'Nasa catalana' i una sucursal de la Generalitat a Brussel·les per a Puigdemont".

Bárcenas confessa

Luis Bárcenas ha trencat el pacte de silenci que tenia amb la formació i  ha confessat el finançament il·legal del partit. L'extresorer dels populars ha enviat un escrit a la Fiscalia Anticorrupció on expressa la seva voluntat de col·laborar amb la justícia en totes les causes obertes, dona detalls sobre la comptabilitat opaca del PP i assegura que Mariano Rajoy sabia perfectament que existia.

"De totes aquestes actuacions, Mariano Rajoy n'era totalment coneixedor, fins al punt que, a principis del 2009, vam tenir una reunió en el seu despatx, en la qual li vaig mostrar els papers d'aquesta comptabilitat B i em va etzibar que com podia continuar conservant tota aquesta documentació comprometedora, que va acabar, personalment, destruint-la en la màquina destructora de papers, sense saber que jo guardava còpia d'aquesta documentació, gran part de la qual m'ha estat sostreta de l'estudi de la meva dona quan van entrar a robar-hi", afirma a la carta que ha enviat a la Fiscalia Anticorrupció.