La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha visitat Vitòria per participar en un acte on ha aprofitat per parlar de les dones en coincidir amb el 8-M. En aquest sentit, Roldán ha carregat contra les esquerres per voler "repartir carnets de feminista" i arremetre contra el seu concepte de feminisme liberal. "Això és una lluita de totes i tots, i no per enfrontar-nos entre les dones ni entre les dones i els homes", ha dit, tot afegint que "feminista serà tot el que defensi la igualtat i la llibertat de la dona". En aquest sentit, ha sentenciat que veient aquest 8-M, "les mares i àvies, i pioneres com Clara Campoamor, que també era liberal, estarien avergonyides de veure com un dia com aquest s'ha convertit en una batalla".

"No ho permetrem", ha continuat Roldán a l'acte que Cs i PP han celebrat a la ciutat basca en el marc de la precampanya d'Euskadi. És per això que Roldán ha volgut defensar el concepte de feminisme que aquestes dues formacions defensen i arremetre contra iniciatives, comentaris i actituds que atribueix a Podemos, el PSOE i l'esquerra feminista. "La situació de les dones se soluciona dient miembras o portavozas? S'acaba amb la bretxa salarial dient això o canviant el nom del partit a Ciudadanas? No. I per això és que cal ser responsable quan es parla de feminisme. Perquè fan vergonya algunes declaracions amb la guerra que tenen algunes per veure qui és més feminista", ha sentenciat.

I és que Roldán creu que l'esquerra pretén que les dones hagin passat de veure com "els homes els diuen com han de vestir o què han de dir" a que "siguin ara altres dones les que els diguin el que han de fer". "Vull llançar un missatge a les del 'no, bonica, no' i dir-los que 'sí, bonica, sí'. El feminisme és una causa de tothom, no és patrimoni de ningú i per això defensem el feminisme liberal, un feminisme on cabem tots i totes. Perquè no m'entra al cap un feminisme on s'expulsa la meitat de la població. Als homes, us necessitem i us volem al nostre costat, i només així és com arribarem a aquesta igualtat real i efectiva", ha comentat a l'acte de PP i Cs.

A més, Roldán ha criticat que altres formacions tinguin "un feminisme de boqueta". "No n'hi ha prou amb la pancarta i l'eslògan. El feminisme de postureig, asimètric, que s'omple la boca dient que defensa les dones i aquesta tarda aniran amb la pancarta, quan agredeixen les nòvies dels guàrdies civils no reaccionen igual. O quan els radicals separatistes de Catalunya ens ataquen a les dones constitucionalistes, sembla que tampoc passa res. O quan es donen casos d'abusos sexuals a noies menors de Balears, veten una comissió d'investigació". Per la líder de Cs, l'esquerra "té la cara de donar lliçons a la resta" mentre PP i Cs "treballen des de les institucions". En aquest sentit ha posat com a exemple els governs d'Andalusia o Múrcia i iniciatives com el pacte contra la violència masclista del Congrés com a mostra del que fa la dreta pel feminisme.

Malgrat tot, Roldán nega que a l'Estat hi hagi una situació negra per a les dones. "Espanya és un gran país per néixer dona, estem al capdavant i per sobre de la mitjana europea en igualtat de gènere. Però és cert que ens queden algunes coses per fer, com solucionar la bretxa salarial o trencar el sostre de vidre", ha afegit.