El president del Parlament, Roger Torrent, ha estat entrevistat a la cadena nord-americana CNBC aquest divendres per parlar de la situació política a Catalunya. Torrent ha explicat que Catalunya vol "ser un factor de creixement polític" pels europeus i "donar suport als drets i llibertats i dels seus membre". El president ha demanat que el diàleg amb el govern espanyol "inclogui representació europea".

Torrent ha recordat que el Parlament de Catalunya ha aprovat moltes lleis de política social que “el Tribunal Constitucional ha bloquejat sistemàticament”. “És per això que som independentistes, no som nacionalistes, sabem que de les banderes no es menja. No és una qüestió simbòlica, és una qüestió de drets socials per ajudar a la ciutadania”, ha afirmat.

roger torrent entrevista. cnbc

CNBC

El president Torrent ha estat preguntat per la negativa als pressupostos de Pedro Sánchez, que ha acabat amb l'anunci d'eleccions anticipades i ha defensat que "els pressupostos generals de l'Estat són molt importants, tant per Espanya com per Catalunya". Ha sentenciat també que "els pressupostos són importants però més ho són els drets fonamentals i llibertats".

Torrent també ha volgut fer incís en la deriva autoritària dels darrers governs espanyols advertint que, els afectats per manca en la llibertat d'expressió "demà poden ser altres espanyols pel simple fet de ser ecologistes, feministes, etc".