El president del Parlament, Roger Torrent, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, han coincidit aquest matí en apel·lar al dret a decidir de Gibraltar. Artadi ha recordat que els gibraltarenys van parlar "molt clar" en un referèndum de l'any 2002, on es va rebutjar que el Regne Unit i Espanya compartissin la sobirania del territori. "És inaudit que l'Estat torni a posar en qüestió, de nou, la democràcia", ha criticat la consellera.

Roger Torrent, per la seva banda, ha apel·lat a la sobirania dels ciutadans "siguin d'on siguin". Sobre el cas del Brexit, el president del Parlament ha afegit que "cal respectar la lliure voluntat dels ciutadans", i que no és una qüestió a resoldre "a un despatx o a una reunió de caps d'estat", sinó que ha d'estar en mans de la societat.

El 7 de novembre del 2002 el govern de Gibraltar va organitzar un referèndum per conèixer el suport popular a la proposta de compartir la sobirania del territori entre Espanya i el Regne Unit. La participació va ser del 87,9%, i un 98,48% va optar pel no.