El Jutjat Central de Vigilància Penitenciària ha concedit la llibertat condicional a l'exsecretari d'Estat d'Hisenda amb el PP Estanislao Rodríguez Ponga, que va ser condemnat com l'exministre d'Economia popular Rodrigo Rato pel cas de les targetes black de Caja Madrid. Rodríguez Ponsa ha seguit les passes de Rato, expresident de Bankia, per a qui l'Audiència Nacional havia decretat també aquest matí la llibertat condicional.

En el cas de Rodríguez Ponga, el jutge de vigilància penitenciària li concedeix la llibertat amb l'argument que ha complert els dos terços de la seva condemna de 3 anys i dos mesos de presó, i perquè es troba en el tercer grau de classificació penitenciària.

Segons l'acta que cita la Cadena SER, el jutge central estima la proposta de la junta de tractament del Centre d'Inserció Social que assegura que Rodríguez Ponga ha desenvolupat activitats laborals o culturals durant el seu tercer grau, manté bona conducta i hi ha un pronòstic favorable de reinserció.

Rodríguez-Ponga va ser el primer condemnat per les targetes black de Caja Madrid que va ingressar a la presó l'octubre de l'any 2018. L'exsecretari d'Estat va ser condemnat a 3 anys i dos mesos després de gastar més de 255.000 euros amb la targeta que va posar a la seva disposició Caja Madrid.

En el cas de Rato, els motius que han portat a la seva llibertat són la seva edat -actualment té 71 anys-, "el bon comportament i l'antiguitat dels fets pels quals va ingressar a la presó". Aquestes són les motivacions, segons recull l'acta.

Rato té ara l'obligació d'establir el seu lloc de residència i fixar un domicili que haurà de comunicar al jutge i, des de serveis penitenciaris, li faran un seguiment. En definitiva, un tràmit burocràtic que la llei ja contempla. El titular del Jutjat Central de Vigilància Penitenciària, José Luis Castro, ha signat l'escrit.

El jutjat central de vigilància penitenciària ha concedit aquest benefici a Rato que, des del passat 25 d'octubre del 2018, complia una condemna de quatre anys i mig de presó per apropiació indeguda pel cas de les targetes Black. Tot i que el passat mes d'octubre va obtenir el tercer grau.