La presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca, ha demanat en una entrevista al programa Cafè d'idees de TVE, que la CUP s'integri al Govern, per tal que sigui un executiu "fort i cohesionat" amb tota la majoria independentista. Roca ha advertit que el que no pot passar, és que torni a haver la falta de cohesió del Govern de l'anterior legislatura, "quan teníem dos partits en lloc d'un Govern". Ha demanat valentia i un full de ruta comú independentista.

"M'agradaria un Govern fort i cohesionat. I em sembla molt interessant que hi hagi la CUP", ha reiterat.

Roca s'ha mostrat convençuda que el millor per Catalunya "és ser independents", i ha indicat que la majoria d'empresaris catalans estan d'acord amb aquesta visió. "Es deia que l’empresariat no ho era, i això no és correcte, nosaltres vam guanyar les eleccions", ha subratllat. Tot i això ha insistit que la Cambra treballa per a totes les empreses, i no s'ha polititzat.

 

Mònica Roca ha dit que la Cambra treballarà perquè els fons europeus no els capitalitzi la gran empresa, deixant les Pimes sense possibilitat d'accedir-hi: "N'esperem molt dels fons europeus i tenim la por que no acabin arribant a la petita empresa", ha apuntat. Roca ha recordat que dels 140.000 milions d'euros previstos, la meitat són a fons perdut i que a Catalunya li correspondrien entre 20 i 30 mil milions.

Amb relació als ajuts anunciats pel govern espanyol arran de la pandèmia, la presidenta de la Cambra ha afegit que calculen que a Catalunya fan falta 1.250 milions d'euros en ajuts directes. Assegura que és el mateix que representa el cost dels ERTOS: "El que demanem són ajuts directes i ens dirigim al govern espanyol que és qui pot anar als mercats a buscar-los". "El Govern català té poc accés als mercats i ja ha fet bastant el que ha pogut", ha afegit.

Sobre la celebració del Mobile de Barcelona, Mònica Roca "confia que se celebri aquest 2021" si bé ha advertit que ningú el vulgui comparar amb el de 2019: "Hi ha una manera segura per començar a fer aquest tipus d’esdeveniments. El Mobile d'enguany no serà com el del 2019, ens haurem d'allargar el 2022 com a mínim", ha avisat.

El Mobile World Congress d'aquest any podria acollir entre 45.000 50.000 persones, aproximadament la meitat del que és habitual, segons les xifres amb què treballa la GSMA. En un contacte informatiu amb mitjans, la Directora de Marketing de la GSMA, Stephanie Lynch-Habib, ha anunciat que caldrà portar un test negatiu de coronavirus amb 72 hores de validesa per entrar al recinte.