La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, s'ha referit aquest dissabte a les declaracions del president del Govern, Quim Torra, que feien referència a la voluntat de tornar a la "confrontació" amb l'Estat. "M'espanta com a demòcrata que al segle XXI puguem parlar de confrontació", ha assegurat en una entrevista a 'La Sexta'.

Així mateix, Robles ha fet una crida a treballar per construir "un marc de convivència, com sempre hi ha hagut a Catalunya". La ministra, que ha explicat que ha viscut molts anys a Barcelona, ha dit que és "una pena" optar per un missatge de confrontació i que és "impropi" d'aquest segle. D'altra banda, creu que parlar de govern de coalició a l'Estat amb Unides Podem és "difícil" quan es demana un referèndum per a Catalunya.

Robles ha carregat contra Torra, de qui ha dit que "no ha governat i ha estat incapaç de treure cap llei" i creu que per això intenta "desviar el focus". També ha titllat "d'inacceptable" els dubtes sobre el CNI en relació als atemptats del 17-A: "No tot val en política", ha reblat. 

La ministra en funcions ha assegurat que les negociacions fallides amb la formació de Pablo Iglesias demostren que no és possible un govern de coalició.