La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha sortit en defensa de la Legió, després de la polèmica que es va crear el cap de setmana amb els legionaris que van aparèixer en una fotografia a Vilafranca (Alt Penedès) bevent cervesa quan tenien armes llargues. "No estic disposada a acceptar que es pugui posar en qüestió la Legió perquè la Legió és un cos d'homes i dones preparats i formats i el que no es pot treure és una conclusió d'un possible comportament puntual per generalitzar", ha insistit Robles en un acte de la revista Forbes Summit Women a Madrid.

Robles ha demanat que no es critiqui el comportament i el treball de la Legió després de la polèmica imatge del grup de legionaris bevent cerveses amb les armes dipositades a terra. Ha assegurat que això és un fet "puntual" que caldrà estudiar per a veure si s'han saltat les normes de conducta.

Després d'especular sobre si la imatge era certa o no, el Ministeri de Defensa ho va confirmar i va anunciar que s'obriria una investigació, perquè els militars poden haver vulnerat el codi de conducta en deixar les armes a terra mentre eren al bar, i a més tenen prohibit beure alcohol estant de servei.

Segons ha explicat la ministra, l'Exèrcit de Terra serà l'encarregat de comprovar si aquesta conducta ha vulnerat o no el codi de conducta, i en el cas que sigui afirmatiu, també serà qui prengui "les decisions oportunes" amb els implicats.

No obstant això, Robles ha criticat que la polèmica generada per aquesta imatge s'associï a tota la Legió, quan els homes i dones que la componen són persones que defensen a Espanya amb "professionalitat, amb preparació i són exemple a Europa".

"És un cos compromès, defensor de la pau al món així que demano un respecte perquè estan posant les vides en risc per lluitar per la pau i la seguretat i ara hi ha un procediment per estudiar el cas, però haig de dir com a ministra de Defensa, que la Legió està perfectament formada i preparada, i que a un comportament puntual se li doni tan relleu em sembla absolutament injust per a la Legió", ha conclòs.

L'Associació Unificada de Militars Espanyols ha demanat que els legionaris no siguin sancionats.