La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha mostrat la disposició del govern espanyol a comparèixer al Congrés o davant l'autoritat judicial si cal, però ha remarcat que ella només pot respondre per allò que ha passat durant el seu mandat.

"Jo hauré de respondre a allò que faci referència a la gestió del meu govern, no sobre el que hagi passat amb anterioritat, perquè no ho puc conèixer", ha apuntat Robles sobre les informacions que vinculen l'imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, amb el CNI.

També ha recordat que el director del centre en aquell moment va comparèixer ja al Congrés en la comissió de secrets i tots els grups van poder preguntar el que van voler. La ministra ha reivindicat que els 3.500 membres del CNI treballen "amb vocació d'estat i fent-ho el millor possible".

"Aquest govern col·laborarà sempre en tots els àmbits, al Congrés, en l'àmbit judicial, en tot allò que ens demanin", ha dit Robles, que ha afegit, però, que ella pot respondre per la seva gestió, no per la dels seus antecessors. 

En tot cas, ha mostrat la seva "enorme tranquil·litat" sabent que tant el Congrés com l'autoritat judicial poden investigar allò que creguin convenient.