Margarita Robles ha pres aquest dijous possessió de la cartera de Defensa prometent "continuïtat" en el que considera un "assumpte d'Estat" i oferint "diàleg i tolerància" dins de la Constitució. "Però fora de la Constitució, res", ha avisat recordant que les Forces Armades són les que tenen com a missió la defensa de l'ordenament constitucional.

Robles ha pres possessió del seu càrrec com a ministra de Defensa en un acte en què ha rebut la cartera de mans de la seva antecessora, María Dolores de Cospedal, que ha qualificat com "un regal immerescut" haver ostentat el lloc durant l'últim any i mitjà. "Que tinguis tota la sort del món perquè serà també la sort d'Espanya", ha desitjat a Roures.

La nova ministra ha estat acompanyada en el seu primer acte al Ministeri per l'anterior equip de Defensa, la cúpula militar de les Forces Armades i una àmplia representació de dirigents socialistes com José María Barreda, Maria Teresa Fernández de la Vega o José Enrique Serrano. L'únic exministre present ha estat Gustavo Suárez Pertierra i hi ha hagut també representació del món judicial amb figures com el jutge Pablo Ruz o el jurista Cándido Conde-Pumpido.

Acompanyada pel Cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Fernando Alejandre, ha passat revista per primera vegada a les tropes, rebut honors d'ordenança i, després d'assumir el càrrec, ha brindat per Espanya i el Rei.

Robles ha destacat la tasca de les Forces Armades en defensa dels drets i les llibertats i ha subratllat que "no hi ha Estat de Dret si no hi ha Constitució". "Les Forces Armades són les que ens protegeixen precisament perquè tenen com a missió aquesta defensa de l'ordenament constitucional", ha emfatitzat.
En aquest punt, ha assegurat ser "un honor" ocupar la cartera de Defensa i estar al capdavant dels homes i dones que formen les Forces Armades amb un treball "seriós, discret i callat" que "de vegades no té el reconeixement que es mereix ".

I ha subratllat també el "orgull" que representen quan formen part de les missions a l'exterior, sent "la millor imatge d'Espanya".

Margarita Robles ha abordat a més la necessitat de "modernitat" de les Forces Armades, que creu que és a més la "modernitat" de la Constitució. En declaracions posteriors a Cuatro i La Sexta, no ha volgut avançar futurs plans pressupostaris però s'ha compromès amb la necessitat de mitjans per a les Forces Armades.
Segons ha assegurat, sempre ha estat defensora de les "polítiques d'Estat" i "si hi ha un Ministeri d'Estat, és el de Defensa". Per això, s'ha compromès a treballar amb una línia de continuïtat perquè creu que es tracta d'un Departament en el qual no hi ha d'haver interès "partidari". "Cal treballar pel bé comú i l'orgull i defensa d'Espanya", ha reconegut.

En aquest context, s'ha compromès a treballar "per una Espanya unida i diversa" a la recerca de "la pau i la llibertat". I ha recordat a la primera dona que va ocupar la cartera de Defensa, la socialista Carme Chacón, per fer seves les seves paraules d ' "orgull" per Espanya