Robert Riley és, des del 23 d’agost, el nou cònsol general dels Estats Units a Barcelona. Abans de ser nomenat cònsol, Riley, va ser l'encarregat de negocis de l’ambaixada dels EUA a Minsk (Bielorússia) entre 2016 i 2018.

El nou cònsol és llicenciat en dret per la universitat de Michigan i en Ciències Polítiques per la univeristat de Notre Dame i parla castellà, rus i hongarès. Abans d’entrar al servei diplomàtic dels EUA, Riley va exercir com a advocat durant 8 anys a un dels bufets més importants de Seattle, del qual fou escollit soci i on es va especialitzar en litigis en matèria de propietat intel·lectual, valors i dret laboral.

Els seus càrrecs anteriors al Departament d’Estat inclouen: ministre-conseller en funcions a l’ambaixada dels EUA a Budapest (Hongria) de 2013 a 2015; conseller polític-econòmic a la mateixa ambaixada de 2012 a 2013; subdirector de l’Oficina d’Afers del Sud d’Europa a Washington, on concretament va ser responsable de les relacions amb Turquia, Grècia i Xipre.

Riley també va ser conseller polític a la Missió Permanent dels EUA davant de l’Organització d’Estats Americans a Washington; conseller de diplomàcia pública a l’ambaixada dels EUA a San Salvador (El Salvador); agregat polític-militar a l’ambaixada dels EUA a Madrid; Senior Duty Officer a la Situation Room de la Casa Blanca; oficial al centre d’operacions del Departament d’Estat; agregat polític a la l’ambaixada a Bogotà (Colòmbia) i agregat econòmic i consular a l’ambaixada a Tegucigalpa (Hondures).