El cap de llista de C's el 26-J, Albert Rivera, ha tancat definitivament la possibilitat de governar o donar suport a un govern liderat per Mariano Rajoy. "No volem que Rajoy segueixi governant. No li donarem suport ni ens abstindrem". 

Aquesta ha estat la resposta que el líder del partit taronja ha donat aquest matí en un esmorzar informatiu a Barcelona quan ha estat preguntat sobre si podrien abstenir-se per permetre la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy. 

D'aquesta manera, Ciutadans pressiona el PP i diu clarament que la línia vermella per a un possible acord passa pel cap de Mariano Rajoy. És la primera vegada que Rivera és tan concret respecte a aquest punt i adverteix que, arribat el cas, votaria contra la investidura de Rajoy.  

Rivera ha assegurat que C's només donarà suport a un "govern lliure i net" perquè és l'única garantia per poder tirar endavant amb les reformes necessàries. "Vull un president a qui ningú pugui fer-li xantatge, a qui ningú escrigui des de la presó...", ha afirmat. 

Pla B del PP?

Caldrà veure si, arribat el moment, el PP aposta per un candidat alternatiu o no. Aquest matí Rivera ha explotat aquest filó: "Espanya no té avui govern per pur personalisme, perquè alguns han preferit la seva cadira a Espanya. Espero que en prenguin nota perquè no seguim bloquejats. Si posem les persones per davant d’Espanya, no hi haurà acord. En un moment donat, espero que sapiguem fer un pas enrere". 

Canvi de cicle contra el populisme

El candidat de C's ha argumentat que és necessari un canvi de cicle marcat per la regeneració política i les mans lliures i que aquest és l'únic antídot per evitar el creixement del populisme i de l'extrema dreta.  

"Amb un govern que diu que tot va bé i no canvia res, el populisme creix. En canvi, un govern nou pot reconciliar els espanyols amb la democràcia", ha dit. 

Brexit

Rivera no ha deixat passar l'oportunitat de fer un paral·lelisme entre la situació a Catalunya i el Brexit. En aquest punt, ha anunciat que el seu partit registrarà avui mateix la petició de la compareixença de la diputació permanent del Congrés per obligar el Govern espanyol a definir amb quina posició anirà Espanya al Consell Europeu que se celebrarà just després del 26-J i que tractarà sobre el Brexit.