El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha reunit aquest dijous a les 9:30h amb el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, per abordar la investidura del president de la Generalitat, Quim Torra, en una trobada que ha durat gairebé una hora. Rivera ha exigit Rajoy que no aixequi el 155, a causa dels tuits polèmics de Torra i del seu programa de govern exposat al Parlament, de "fer República", però aquesta vegada planteja una intervenció endurida, amb control de la cúpula dels Mossos, els mitjans públics com TV3 i els comptes catalans.

"No podem sortir corrents com volen alguns" ha dit Rivera en la roda de premsa posterior a la trobada. Feia referència a les paraules del coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez Maíllo, qui va afirmar que calia "sortir pitant" de Catalunya, en part, desig motivat a les files populars pel declivi electoral del Partit Popular el 21 de desembre i les enquestes a la baixa a la resta d'Espanya.

Al parer del líder de la formació taronja, perllongar la intervenció es podria fer de forma immediata, un cop s'aixequi el vigent 155, considerant que es pot tornar a aplicar per acord del Senat.

A més dels àmbits anteriors, Rivera també ha insistit en controlar i intervenir l'acció exterior de la Generalitat, "òrgan de propaganda internacional del procés" ha dit. Aquest va ser un dels motius pels quals es va fulminar el 155, a petició de Cs.

En darrer terme, Cs ha instat Rajoy a reformar el Codi Penal per impedir que els "prògufs de la Justícia" com creu que seria Carles Puigdemont, es puguin presentar a eleccions. És una petició que la formació taronja va registrar fa uns mesos ja al Congrés i que fonts del govern espanyol creiem que no podria no prosperar per possible inconstitucionalitat. 

La tensió, però, s'ha fet evident. Rajoy no ha rebut Rivera a l'escalinata del Palau de la Moncloa, com sí va fer amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb qui ja va pactar un 155 endurit que no passaria per eleccions.