Ciutadans ha rebut amb satisfacció la renúncia de la ja expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, per "dignitat, regeneració i decència", després que es fes públic el vídeo del presumpte robatori, enmig de la polèmica pel mastergate, segons ha dit el líder de la formació taronja Albert Rivera des del Congrés, on aquest dimecres comença el debat d'esmenes als pressupostos del 2018. Rivera ha descartat, però, donar suport al candidat del PSOE Ángel Gabilondo, en la nova ronda d'investidura, sinó que ha exigit al Partit Popular un líder "net" de corrupció.

"El PSOE vol guanyar als despatxos el que no va aconseguir a les urnes", ha denunciat Rivera, qui ha recordat que el seu partit seguiria donant suport al PP perquè és qui va guanyar les eleccions. De fet, aquest ha estat el posicionament de la formació taronja des del primer moment en què el portaveu a la comunitat Ignacio Aguado va anunciar que Cifuentes havia de marxar i els populars proposar un altre president. Passa que, com que l'expresidenta es va negar a la sortida, Cs va advocar per donar suport a la moció de censura que els socialistes i Podemos volien impulsar. 

D'aquesta manera, el líder taronja ha celebrat que en els deu mesos que queden fins a les eleccions autonòmiques del 2019, els madrilenys hagin pres nota de "qui volia tapar la trama de corrupció a la Universitat Rey Juan Carlos", ja que els populars es negaven a fer-la fora, i Cs, amb 17 diputats, n'exigia la dimissió. "Al maig del 2019 cal sortir a guanyar el PP amb un full de serveis, amb reformes, per donar estabilitat política, que prou tenim a Espanya", ha dit, després de recordar que a Andalusia i a Múrcia també havia fet fora presidents involucrats en trames presumptes de corrupció.

La qüestió és que Rivera ha carregat en tot moment contra el president espanyol Mariano Rajoy, enmig de la crua batalla que mantenen pel vot de la dreta espanyola. El polític català ha dit que a Rajoy li corresponia "haver evitat" aquest "joc vergonyós" que havia durat 33 dies, de "querelles creuades i enfrontament entre dirigents". D'aquesta manera, ha comprat les tesis sobre el "foc amic", que la mateixa Cifuentes ha insinuat en la seva marxa, com si el vídeo i l'escàndol del mastergate fossin producte d'una baralla al si del PP. "Ella mateixa ho va dir", s'ha justificat Rivera.

Així les coses, la portaveu socialista Margarita Robles ha respost des del mateix Congrés que ells mantindrien el seu suport a Gabilondo i ha criticat a Rivera que volgués "mantenir la corrupció" a la comunitat investint un altre dirigent popular. Aquí li ha recordat el tamayazoquan un trànsfuga del PSOE va permetre governar a Esperanza Aguirre.