El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat aquest dilluns que TV3 dediqués "tres hores en 'prime time'" a una entrevista a l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i ha defensat que si el Parlament no controla a aquesta cadena pública, haurà de fer-ho el Senat a través de l'article 155 de la Constitució.

"No em sembla lògic que un pròfug de la Justícia estigui fent entrevistes en una televisió pública de l'Estat, això és tremend", ha declarat en una entrevista a Telecinco on ha descrit a TV3 com "el nou NO-DO".

Després d'afirmar que la televisió pública catalana està fent "propaganda d'un cop d'Estat" -amb referència al procés independentista impulsat per Puigdemont-, ha afegit que això és "intolerable" i que no es pot permetre que continuï fent "el que li doni la gana".

Per això, Cs ha demanat en el Parlament que s'activi la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audivisuals (CCMA, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals). Si no es fa, Rivera és "partidari de replantar-se a la Cambra Alta quin és el control de la televisió pública": "O la controla el Parlament, o la controla el Senat".

Si no s'engegués, el líder de la formació taronja és "partidari de replantar-se en la Cambra alta quin és el control de la televisió pública": "O la controla el Parlament, o la controla el Senat". En aquest context, ha indicat que quan el Senat va aprovar l'octubre de 2017 l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, va anar el PSOE el que va exigir no s'estengués a TV3.

Sense detallar que postura va defensar Cs respecte a aquesta qüestió en concret, Rivera ha dit que l'acord es va aconseguir "per majoria" i que el seu partit solament tenia tres senadors, i ha afegit que, com el Govern central havia convocat eleccions a Catalunya, era la Junta Electoral Central la que temporalment havia de supervisar la televisió pública.

"Deliri col·lectiu"

Però el president de Ciutadans considera que TV3 ha entrat en un "deliri col·lectiu" i que ha actuat "contra la democràcia, la Constitució i les lleis".

"No podem seguir permetent que diners públics es desviï a un cop d'estat i que a més es dediqui a generar odi i enfrontament", ha subratllat després de recordar que, segons les recerques judicials, la Generalitat va utilitzar fons públics per finançar el 'procés'.

Respecte a la possibilitat que calgui celebrar eleccions de nou a Catalunya, Rivera ha afirmat que ell preferiria que els partits independentistes es posessin d'acord per investir a un president que no estigui imputat, formar Govern i respectar les lleis, en comptes de "deixar embarrancada" aquesta comunitat.

El problema, en la seva opinió, és que això "depèn d'un senyor que té delictes molt greus a les seves esquenes i que ha intentat un cop d'estat", Carles Puigdemont. "I em sembla que estan en el quant pitjor millor, a intentar rebentar la democràcia", ha lamentat.

Demana prendre de debò al nacionalisme perquè "genera odi"

Finalment, el líder de la formació taronja ha qualificat d'"error històric" que UGT i CC.OO. Encapçalessin aquest diumenge la manifestació per demanar la llibertat dels empresonats per liderar el procés independentista.

Considera que molts treballadors no se senten identificats amb "aquest suport al secessionisme i a la impunitat que demanaven ahir" als carrers de Barcelona, i que les cúpules d'aquests sindicats "no tornaran a tenir credibilitat" si segueixen intentant "coaccionar a la Justícia".

A més, ha assenyalat que els sindicats "no van estar" en les dues grans manifestacions que va haver-hi l'any passat contra la independència de Catalunya. "Mai van estar al costat de la Constitució, han preferit estar al costat del secessionisme i de Puigdemont", ha conclòs.

Segons el president de Cs, el nacionalisme cal "prendre-li-ho molt de debò" perquè és una ideologia que "genera odi" i que "pot partir en dos una societat i trencar un país". Per això, ha apostat per combatre-ho políticament i deixar de "riure-li les gràcies i donar-li privilegis".