"És com dir al rei Joan Carles que mediï entre Tejero i Suárez". Aquestes són les paraules que ha pronunciat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i que han causat un gran renou a les xarxes socials. Rivera responia així a les paraules que va intercanviar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el rei Felip VI abans del sopar inaugural del Mobile World Congress.

El monarca va dir a l'alcaldessa que la seva tasca era defensar la Constitució, i aquesta li va respondre que "hi ha altres maneres de defensar la Constitució". Colau va retreure al Rei el discurs que va fer després de la dura repressió policial de l'1 d'octubre, i el líder de Ciutadans considera que no hauria d'haver dit això a Felip VI: "És com dir al rei Joan Carles que mediï entre Tejero i Suárez", deia en una entrevista.

La xarxa no ha tardat a fer-se ressò d'aquestes paraules, ja que el pare de l'actual Rei sí que hauria actuat de mediador entre Antonio Tejero i Adolfo Suárez. Polítics com el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, o els periodistes Toni Soler i Antón Losada, han fet befa de les paraules d'Albert Rivera.

El paper real del rei Joan Carles durant l'intent fallit de cop d'Estat del 23 de febrer de 1981, encara presenta certes llacunes i no està del tot clar. Tot i això, s'assumeix que va intercedir en les negociacions que van portar a la rendició dels incitadors del cop d'estat. El Rei hauria permès al general Armada anar al Congrés a negociar una rendició de Tejero.