"Les dictadures no tenen llibertat, però tenen certa pau i ordre perquè tothom sap el que hi ha, però allò és pitjor, és tirania arbitrària". Així ha descrit el líder de Ciutadans, Albert Rivera, la situació que es viu a Veneçuela, a una entrevista al digital OK d'Eduardo Inda. Rivera relata les impressions després del viatge a Veneçuela on s'ha entrevistat amb membres de la dissidència, com la dona de Leopoldo López, a la presó des del 2012, i ha visitat l'Assemblea Nacional.    

Rivera ha descrit el govern de Maduro com un govern que "fa el que vol".

Suport als presos polítics 

"Qui ha de demanar perdó són aquells qui diuen colpistes als presos polítics, com el senyor Alberto Garzón, o els qui diuen que Leopoldo López està a la presó per ser extremista, quan l'extremisme és ficar a la presó als líders polítics d'un país". 

Atac a Podemos

"Veneçuela és un país ric però pobre en llibertat, aliments, medecines. I això és fruit de la mala gestió i la corrupció. Els espanyols han de saber que el model de Veneçuela és un autèntic fracàs. Això no ho vull pel meu país", adverteix per carregar directament contra Podemos: "És una sucursal chavista a Espanya en tota regla. Ells financien la fundació per intentar implementar les idees chavistes i bolivarianes a Espanya".

Remata afegint "no caiguem a la lògica de Podemos, que és que qualsevol que tingui una empresa, cotitzi a borsa i tingui diners és un criminal".

Podem respon

Davant aquestes paraules, la portaveu adjunta al Congrés de Podemos, Irene Montero, ha demanat explicacions al president de la formació taronja. "Ens aclareixes això de la pau i l'ordre de les dictadures? Democràcia i drets ja per després ...", ha escrit en el seu perfil a la xarxa social Twitter.

 

 

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha contraatacat instant al partit de Pablo Iglesias a usar la seva "influència" a Veneçuela perquè s'alliberi "els presos polítics veneçolans", però la diputada del partit morat ha tornat a preguntar si les dictadures li semblen "sistemes d'ordre i pau". "Nosaltres preferim la democràcia", ha reblat.

Girauta ha menyspreat les paraules de Montero i ha acusat Podemos de ser "agents a Espanya d'una autocràcia estrangera", i a més "sota pagament", en al·lusió als pagaments que suposadament va fer el Govern veneçolà a la fundació CEPS, de la qual procedeixen dels fundadors de Podemos. "Menys llops", ha afegit.