Albert Rivera ja va plantar Pedro Sánchez en una reunió la setmana passada. I no té previst reunir-se cap cop més amb el candidat a la investidura. Així ho ha assegurat aquest dimarts el president de Ciutadans, després que Meritxell Batet hagi convocat el debat per al 22 i 23 de juliol. “No tinc res més a parlar de les tres vegades que he parlat amb Sánchez”, ha assegurat, tornant a tancar la porta a l'abstenció. Ha carregat contra el presidenciable socialista per “bloquejar el país” sense moure’s en les negociacions.

En declaracions als periodistes des del Congrés dels Diputats, on s’ha reunit amb el líder d’UPN Javier Esparza, Albert Rivera ha declinat participar de la nova ronda de contactes que Pedro Sánchez preveu iniciar en els pròxims dies. “Amb qui ha de negociar és amb els seus socis”, ha afirmat el dirigent unionista, que ha recordat que ja estan tancant acords per conformar governs autonòmics i municipals. “Jo no perdré més el temps ni el faré perdre més”, ha insistit en aquest sentit.

Malgrat les pressions internes i externes, Albert Rivera no es mou de la seva posició: no facilitaran una investidura de Pedro Sánchez gràcies a la seva abstenció. És per això que, davant la insistència dels crítics de Cs, el màxim dirigent del partit ha demanat que "tothom remi en la mateixa direcció".

“El candidat proposat pel rei no fa la seva feina”, ha lamentat el líder estatal de Ciutadans. “Als espanyols, que es digui coalició o cooperació, o quantes cadires tindrà Podemos, ens és igual. Volem que Espanya funcioni i Sánchez és l’únic que pot fer-ho”, ha afegit. Malgrat tot, ha retret que no hagi “mogut un dit” perquè surti endavant i portem “perduts” dos mesos des de les eleccions. “Si és una qüestió d’egos o cadires, hauran d’explicar-lo als espanyols”, ha dit dirigint-se a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.