El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha carregat aquest matí des del Parlament contra la dirigent crítica del partit Carolina Punset que, després de setmanes denunciant la tebior de la línia política de la formació, ha anunciat que no presentarà la seva candidatura al proper congrés. Punset ha acusat Rivera de convertir C's en la "marca blanca del PP" i Rivera l’ha emplaçat a tenir “l’honradesa i el coratge” de presentar la seva candidatura al congrés del partit si té una proposta alternativa.

El president de C's, que s’ha reunit amb el grup que lidera Inés Arrimadas al Parlament, no ha tingut inconvenient a replicar l'anunci de la dirigent crítica desqualificant aquells que "generen dubtes i crítiques des del sofà de casa sense fer propostes alternatives". 

Crítiques de Punset

Punset, que va plegar de l’executiva del partit fa uns mesos per fer evidents les seves discrepàncies amb la direcció, havia explicat unes hores abans en una roda de premsa a Brussel·les que no presentarà una candidatura alternativa perquè no està interessada pel poder i no vol ser presidenta “ni de la seva escala”.

L’eurodiputada, que ha denunciat repetidament que el "càncer" del partit és el seu aparell, ha acusat C’s de passar de “vetar” el popular Mariano Rajoy a “llençar-se en planxa als braços del senyor de Luis se fuerte” i ha retret a la direcció de Rivera que no sigui prou combatiu contra el nacionalisme, la qual cosa situa en el ADN de C’s.

Rivera ha evitat respondre a les seves crítiques tot ironitzant que ell és el president del partit i la seva funció no és fer de comentarista.

També avui, el corrent crític TranCsparencia ha reclamat l’anul·lació del procés de primàries dels dies 26 i 27 argumentant que s’han vulnerat els estatuts. En aquest cas, el líder del partit s'ha remès a la nota que ha fet pública Ciutadans al respecte.

Direcció amb renovació

El president de la formació taronja ha anunciat que dilluns vinent presentarà la seva proposta de direcció i ha evitat explicat si hi haurà catalans, com Inés Arrimadas. En aquest sentit ha volgut deixar clar que la seva proposta no seguirà criteris territorials sinó que prioritzarà la “competència i professionalitat” per garantir un equip de treball “solvent, de consens i molt professional” que aporti “continuïtat” però també “renovació”. "Tinc ganes de renovar l'executiva, de seguir creixent i de professionalitzar totes les àrees", ha explicat.

Rivera s'ha mostrat satisfet per la situació en què ha quedat Ciutadans al Congrés de diputats i ha assegurat que se senten còmodes. "A Espanya li senta molt bé no tenir majoria absoluta perquè ningú pot imposar el seu criteri i cal arribar a acords", ha subratllat.