Malgrat haver fet del pactisme un dels elements recurrents del seu discurs, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha tornat a dir que creu que Rajoy no és la persona adequada per seguir comandant Espanya perquè representa una etapa del PP marcada pels escàndols de corrupció i la mala gestió. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rivera ha condicionat un pacte amb el PP a un canvi de líder i d'equip. En aquest sentit, ha insinuat que amb figures com la de Pablo Casado, l’entesa no seria un problema. “No hi haurà nova etapa sense renovació. La gent que ens vota vol una nova etapa i Rajoy no pot personificar una nova era”, ha afirmat.

Rivera es planteja les eleccions del 26-J com una oportunitat per consolidar la centralitat i ser determinants en la política espanyola. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rivera ha reiterat que la seva formació "parlarà amb tothom" i ha advertit, en referència al veto als pactes PP-PSOE expressat pels socialistes, que "el sectarisme no serà la forma de govern dels propers anys".

Debat i campanya

Pel que fa als debats als mitjans de comunicació, Rivera ha dit que vol participar en tots els que comptin amb la presència del president en funcions.

D’altra banda, ha recordat que Ciutadans ha posat sobre la taula una proposta per reduir les despeses de la campanya: fer un mailing conjunt entre tots els partits polítics (suposaria un estalvi de 25 milions d’euros) i abaixar de 13,5 milions a 6 milions la despesa màxima dels partits en campanya. PSOE i PP s’hi oposen, però Podemos hi està d’acord. Dimecres hi ha una reunió on es decidirà si s’aplica algun canvi o no.