El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit avui que no li sorprèn la macrooperació policial a Catalunya per un suposat desviament de fons públics per finançar el "procés" i, en aquest marc, ha demanat que "tant de bo" l'article 155 s'apliqui "durant mesos" perquè després "no ens lamentem".

"Als qui tinguin dubtes", Rivera els ha instat a veure "el que està passant". "Li podria dir que estic sorprès, però mentiria", ha dit Rivera en una entrevista a Onda Cero en referència als registres que, des de primera hora, s'estan fent en institucions catalanes i que, a parer seu, són "la conseqüència" que s'hagi permès a Catalunya "muntar una xarxa per destruir l'Estat".

Segons Rivera, "el jutge Llarena diu que hi ha malversació de fons, la policia ho diu i aquesta operació ho diu. Ho veu tothom menys el president Rajoy i el ministre Montoro".

Per això ha instat el president del Govern espanyol a "rectificar", allargar el 155 i decidir si això es fa parcialment sobre algunes competències o totalment.

Rivera ha admès que l'"ambigüitat" de l'article permet que s'apliqui de "maneres molt diferents".

En definitiva, ha instat el Govern espanyol i els constitucionalistes a seure en una taula per dissenyar com es farà complir la Constitució, però també per exigir al president català, Quim Torra, que l'acati. Rivera ha reconegut que "quan s'acabi la campanya del BOE de la burocràcia, ens tocarà allargar el 155 o deixar que Torra faci el que li doni la gana contra una majoria de catalans". Ha recordat a Rajoy que molta gent a Catalunya està esperant que els protegeixin.

En aquest sentit, i respecte a les noves pintades aparegudes aquest matí a la façana del comerç dels seus pares, Rivera ha comentat que són fruit de l'"Espanya de la infàmia" i de presidents com Torra, "que amb el seu discurs faciliten que l'odi cali".

Per tant, Rivera ha dit que no hi cap el victimisme, sinó "protegir els ciutadans perquè a Catalunya hi ha molta gent atemorida". De fet, el líder de Ciutadans ha publicat avui a Twitter un missatge en què acusa els separatistes d'"assenyalar els comerços de les nostres famílies per enèsima vegada".

"Ja no es conformen d'ocupar il·legalment l'espai públic", diu Rivera en el tuit en què recorda que "som més els que volem unió i convivència que els que volen divisió i supremacisme".