El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va dedicar elogis molt encesos a l'exalcaldessa de València ("Rita, eres la mejor") i també ho ha fet la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, encara més encomiàsticament ("Rita es política en estado puro, de la buena, de la que sirve"). El Tribunal Suprem ha decidit aquest dimarts investigar Rita Barberà per blanqueig de capitals en el cas Taula: el finançament irregular de la campanya electoral del PP a l’Ajuntament de València.

Rajoy va llançar les seves floretes a Barberà en un míting de la campanya de les eleccions autonòmiques i municipals espanyoles del 24 de maig del 2015, que van acabar amb la política valenciana fora de l'alcaldia que ocupava des del 1991. Aquest clip de vídeo recupera el moment:

Sáenz de Santamaria va presentar Barberà en una conferència al Fòrum Europa, a Madrid, el 10 de març de 2012. L'exalcaldessa venia flanquejada per les ministres d'Ocupació, Fátima Bañez; Sanitat, Ana Mato; el president del Congrés, Jesús Posada; el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i la seva antecessora, Esperanza Aguirre, entre d'altres figures del partit conservador.

En aquella conferència, l'exalcaldessa, sempre exuberant, va declarar: "M'estranya i m'alarma" que espanyolitzar "no sigui políticament correcte", en referència a les paraules que feia poc havia dit el llavors ministre d'Educació José Ignacio Wert referides al que convenia als estudiants catalans. També es va queixar que "Catalunya es dedica a catalanitzar la cultura valenciana i balear".